Sveriges Television

Wild Kids

Uppdaterad

Carolina Klüft. Foto: Stina Stjernkvist/SVT. 

Ny säsong - ny programledare

I vinter är Wild kids tillbaka med sin tolfte säsong. Ännu en gång ställs Lejonen och Björnarna mot varandra i ett spännande äventyr och denna gång får de sällskap av Carolina Klüft!
- Jag är väldigt glad för mitt nya uppdrag som programledare för Wild kids. Det känns som det perfekta uppdraget för mig där fysisk aktivitet, äventyr, tävlingar, kamratskap och härliga ungar står i fokus, säger Carolina Klüft.

- Det känns väldigt roligt att få välkomna Carolina Klüft in i Wild Kids-gänget. Carolina är van att jobba med barn och ungdomar och kommer verkligen kunna använda sina erfarenheter för att coacha de medverkande barnen. Man kan lätt tro att programledaruppdraget i Wild kids handlar om att påa olika tävlingsmoment men uppdraget är så enormt mycket större än så bakom kameran. Programledaren är den trygga klippan för barnen som utsätts för stora, spännande utmaningar i en miljö utan sina föräldrar. Det kommer Carolina att vara helt rätt person för, säger Johanna Gårdare, programchef Barn och ungdom på SVT.

Inspelningen äger rum sent i sommar i Järvsös vildmark, Hälsingland. Där väntar det stora äventyret med nyvunnen vänskap, fantastiska priser och svåra tävlingar. I fjärran hägrar det stora priset – en resa som barnen sent kommer att glömma. Men exakt vart resan går kommer att avslöjas först senare!

Wild kids produceras för SVT av Jarowskij och sänds i Barnkanalen vintern 2019.


Vill du vara med i Barnkanalen? Titta gärna in vår guide Var med i Barnkanalen.