Sveriges Television

Zombie

Uppdaterad

Zombie utspelar sig i ett annat Sverige, i en påhittad värld. Serien är inspelad i Åsele, Västerbotten och riktar sig till äldre barn, från ca 10 år och uppåt.

Se Zombie på SVTPlay

Just nu visar vi en repris på säsong två av Zombie. Glada nyheter - vi spelar nu in säsong 3! Däremot är det försent att söka till den nya säsongen. Vill du medverka i ett program? Läs mer i vår guide Var med i barnkanalen.

Mina barn är otröstliga och drömmer mardrömmar, vad ska jag säga till dem? 

Som förälder känner man sitt eget barn bäst. Om du som förälder upplever att ditt barn blivit skrämd av programmet tror vi att det är bra att lyssna på barnet och låta det få berätta om sina känslor. Det kan också vara bra att påminna om att det som händer i programmet inte händer i verkligheten. 

SVT har valt att sända Zombie för att många, särskilt lite äldre barn, tycker att det är spännande och underhållande att titta på program som är lite läskiga. 

Är det verkligen lämpligt med ett Zombieprogram för barn? 

Zombies är flitigt förekommande gestalter i fiktion och spel för både unga och vuxna. Många barn klär ut sig och leker zombies, inte minst under Halloween. Vårt program är utvecklat för att passa äldre barn och kan upplevas som läskigt på sina ställen men är inte särskilt våldsamt. 

Zombie riktar sig till äldre barn, från ca 10 år och uppåt. Barnkanalen har valt en senare sändningstid av den anledningen.

Kan jag söka till Zombie? 

Det försent att söka till säsong 3. Om det blir fler tillfällen så kommer vi berätta om detta på barnkanalen.se och hur man söker till en plats i insatsstyrkan

Finns Ösele på riktigt? 

Nej, Ösele är en påhittad plats, som allt annat i serien. Serein är inspelad i Norrlands inland, i orten Åsele. 

Finns Zombies på riktigt? 

Nej. 

Guide taggad med: barnprogram TV-serier Zombie